Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-hazelnotentaart
PT60M
Chocolade-hazelnotentaart
Een heerlijk chocolade-hazelnotentaart recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Bakken: hartige en zoete taarten, quiches, pasteien, bladerdeeghapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-hazelnotentaart te bereiden
1. Zeef voor het deeg de bloem, het zout en de suiker in een kom en meng het vervolgens met de geroosterde amandelen. Wrijf de boter erdoor totdat het geheel een fijne broodkruimelstructuur heeft.
2. Maak een kuiltje in het midden, voeg het geklutste ei toe en meng het deeg in een paar seconden glad op een met bloem bestoven oppervlak. Verpak het in huishoudfolie en laat het 30 minuten koel opstijven.
3. Rol het deeg uit en bekleed er een hartvormige taart- of quichevorm van 23 cm met losse bodem mee. Snijd het overtollige deeg weg. Dek het deeg af en laat het nog 30 minuten koel opstijven.
4. Rol het overtollige deeg uit tot een lange reep van ongeveer 30 cm. Maak hier 6 repen van 5 mm van. Maak twee vlechten, elk met drie deegrepen. Leg de vlechten in een hartvorm neer. Druk zachtjes op de uiteinden om ze aan elkaar te zetten. Leg het gevlochten hart voorzichtig op een met vetvrij papier beklede bakplaat en zet het in de koelkast.
5. Zet een zware bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 200 °C. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bekleed de deegbak met aluminiumfolie en bakbonen en bak hem 10 minuten blind. Verwijder folie en bonen en bak de deegbak nog 5 minuten. Bak het gevlochten deeghart 10 minuten of totdat het deeg lichtbruin is op de richtel daaronder.
6. Giet slagroom en melk in een pan en breng het geheel aan de kook. Roer de chocolade erdoor totdat hij is gesmolten. Klop eieren, suiker, vanillearoma en bloem. Giet het warme chocolademengsel al kloppend op het eiermengsel. Roer de fijngehakte hazelnoten erdoor.
7. Giet het chocolade-hazelnotenmengsel in de deegbak en bak het geheel 25 minuten of totdat het net stevig is. Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en zet hem op een serveerschaal. Leg het gevlochten hart erop en bestuif de taart met wat glaceersuiker.
2. Maak een kuiltje in het midden, voeg het geklutste ei toe en meng het deeg in een paar seconden glad op een met bloem bestoven oppervlak. Verpak het in huishoudfolie en laat het 30 minuten koel opstijven.
3. Rol het deeg uit en bekleed er een hartvormige taart- of quichevorm van 23 cm met losse bodem mee. Snijd het overtollige deeg weg. Dek het deeg af en laat het nog 30 minuten koel opstijven.
4. Rol het overtollige deeg uit tot een lange reep van ongeveer 30 cm. Maak hier 6 repen van 5 mm van. Maak twee vlechten, elk met drie deegrepen. Leg de vlechten in een hartvorm neer. Druk zachtjes op de uiteinden om ze aan elkaar te zetten. Leg het gevlochten hart voorzichtig op een met vetvrij papier beklede bakplaat en zet het in de koelkast.
5. Zet een zware bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 200 °C. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bekleed de deegbak met aluminiumfolie en bakbonen en bak hem 10 minuten blind. Verwijder folie en bonen en bak de deegbak nog 5 minuten. Bak het gevlochten deeghart 10 minuten of totdat het deeg lichtbruin is op de richtel daaronder.
6. Giet slagroom en melk in een pan en breng het geheel aan de kook. Roer de chocolade erdoor totdat hij is gesmolten. Klop eieren, suiker, vanillearoma en bloem. Giet het warme chocolademengsel al kloppend op het eiermengsel. Roer de fijngehakte hazelnoten erdoor.
7. Giet het chocolade-hazelnotenmengsel in de deegbak en bak het geheel 25 minuten of totdat het net stevig is. Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en zet hem op een serveerschaal. Leg het gevlochten hart erop en bestuif de taart met wat glaceersuiker.
serhat zegt: