Recept
« Terug naar recepten
Chocolade mouse traditioneel
PT30M
Chocolade mouse traditioneel
Een heerlijk chocolade mouse traditioneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade mouse traditioneel te bereiden
slagroom lobbig klappen
eiwit stijf kloppen met de suiker
confiture, roomboter en eem klein scheutje water, in de steelpan smelten en goed doorroeren tot een egalge massa.
eidooiers au bainmarie witkloppen.
het chocolade mengsel geleidelijk toevoegen aan de eidooier massa.
tevens het scheutje tia-maria toevoegen en de gelatine blaajes(geweekte)toevoegen en koel zetten.
als de massa afgekoeld is en begint te hangen voorzichtig de stijf geklopte eiwitten er door spatelen, als dit er door is doet u de slagroom erdoor spatelen, verdelen over de kommetjes of glazen en verder laten afkoelen
eiwit stijf kloppen met de suiker
confiture, roomboter en eem klein scheutje water, in de steelpan smelten en goed doorroeren tot een egalge massa.
eidooiers au bainmarie witkloppen.
het chocolade mengsel geleidelijk toevoegen aan de eidooier massa.
tevens het scheutje tia-maria toevoegen en de gelatine blaajes(geweekte)toevoegen en koel zetten.
als de massa afgekoeld is en begint te hangen voorzichtig de stijf geklopte eiwitten er door spatelen, als dit er door is doet u de slagroom erdoor spatelen, verdelen over de kommetjes of glazen en verder laten afkoelen
Rachel zegt: