Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-notenkoek lucullus
PT60M
Chocolade-notenkoek lucullus
Een heerlijk chocolade-notenkoek lucullus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
"Bak met plezier, nr. 7" van Oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-notenkoek lucullus te bereiden
Springvorm invetten en bekleden met bakpapier. Amandelen, paranoten, kokos, (evt. gember) en rozijnen door elkaar mengen. Maïzena, zout, cacaopoeder en kaneel erboven zeven en alle ingrediënten met elkaar vermengen. Chocolade, honing, jam en boter in een pannetje op laag vuur al roerend verwarmen tot de chocolade is gesmolten. Chocolademengsel door noten-maïzenamengsel mengen en roeren tot een glad deeg ontstaat.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180°C. Deeg in de vorm scheppen, goed aandrukken en op de onderste richel van de oven bakken. Gebak in de vorm afkoelen en dan op taartrooster storten. Voor het glazuur de chocolade samen met de boter smelten en gladroeren. Het gebak ermee bestrijken. Met een vork wat figuurtjes in de nog zachte chocolade maken (zie foto) (of een zakje chocoladeglazuur van Baukje gebruiken en hetzelfde doen)
Serveertips
Lekker met een dot slagroom, maar ik vind het zo al lekker. (Niet te grote stukken snijden, want de taart is redelijk machtig)
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180°C. Deeg in de vorm scheppen, goed aandrukken en op de onderste richel van de oven bakken. Gebak in de vorm afkoelen en dan op taartrooster storten. Voor het glazuur de chocolade samen met de boter smelten en gladroeren. Het gebak ermee bestrijken. Met een vork wat figuurtjes in de nog zachte chocolade maken (zie foto) (of een zakje chocoladeglazuur van Baukje gebruiken en hetzelfde doen)
Serveertips
Lekker met een dot slagroom, maar ik vind het zo al lekker. (Niet te grote stukken snijden, want de taart is redelijk machtig)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra Wiggers zegt:
Met vriendelijke groet, Petra Wiggers
marja zegt:
Vriendelijke Groeten
Anna zegt:
Succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.
Anna Koudys zegt:
Vriendelijke groet,
Anna
KookJij.