KookJij

Chocolade-roomtaart met kersen

Een heerlijk chocolade-roomtaart met kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken en genieten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade-roomtaart met kersen te bereiden

Oven voorverwarmen voor de taartbodem op 175 graden c (hetelucht 105 graden C.; gas stand 2)
Bereidingswijze
Klop de eieren, 150 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout in ca. 8 minuten tot een schuimend geheel. Blijf nog even kloppen en giet de olie er in een dun straaltje bij. Mix het chocopuddingpoeder met het bakpoeder en voeg het aan het deegmengsel toe. Roer het geheel nog een keer kort door. Strijk het deeg egaal in de (ingevette) vorm. Bak de taartbodem ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de taartbodem daarna goed afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap daarbij op. Vul het kersensap aan met water tot 400 ml. Roer het vanillepuddingpoeder door 6 el. kersensap. Breng het overige sap aan de kook en voeg het vanillepuddingmengsel eraan toe. Breng het sap hierna nogmaals kort aan de kook. Voeg de kersen toe en laat het geheel daarna afkoelen. Klop 200 gr. slagroom stijf en voeg al kloppend 1 zakje slagroomversteviger toe. Roer de kwark, 50 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger door elkaar. Voeg de slagroom aan dit mengsel toe. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Strijk de helft van het kwarkmengsel op de onderste bodem. Verdeel de kersencompote over het kwarkmengsel. Strijk de andere helft van het kwarkmengsel op de kersencompote en leg de tweede bodem er vervolgens bovenop. Zet de taart ca. 1 uur in de koelkast. Klop 200 gr. slagroom stijf en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart ten slotte met poedersuiker.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carola

carola zegt:
Misschien een rare vraag, maar waar moet nou de 6 el en de vanillesuiker door ? :?