Recept
« Terug naar recepten
Chocolade souffles met ijs en chocoladekrullen
PT25M
Chocolade souffles met ijs en chocoladekrullen
Een heerlijk chocolade souffles met ijs en chocoladekrullen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Paula - C. van Galen 121211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade souffles met ijs en chocoladekrullen te bereiden
Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen.
Roer de eidooier met 50 g suiker los.
Voeg de maïzena en de bloem toe.
Meng het chocolade mengsel met de eidooiers en laat het kort koken.
Laat het mengsel afkoelen.
Bestrijk de soufflé bakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker.
Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is.
Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe.
Verwarm de oven voor op 190°C onder en boven warmte.
Bak de soufflés in 18 minuten gaar.
Bestrooien met poedersuiker en serveren met slagroomijs en krullen van geraspte chocolade.
Roer de eidooier met 50 g suiker los.
Voeg de maïzena en de bloem toe.
Meng het chocolade mengsel met de eidooiers en laat het kort koken.
Laat het mengsel afkoelen.
Bestrijk de soufflé bakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker.
Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is.
Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe.
Verwarm de oven voor op 190°C onder en boven warmte.
Bak de soufflés in 18 minuten gaar.
Bestrooien met poedersuiker en serveren met slagroomijs en krullen van geraspte chocolade.