KookJij

Chocolade taart

Een heerlijk chocolade taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade taart te bereiden

Vermeng de eierdooiers met d suiker en de boter tot een gladde créme.Voeg al roerende 1 eetlepel rum toe,een snufje zout,de bloem,het eiwit dat je hebt pgeklopt tot een schuimige massa en de gist totdat je een soort beslag zonder luchtbellen krijgt.Beboter een taartvormen schenk eht beslag in de vorm.Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar op 160 graden.Voor de vulling smelt je de abrikozenconfituur met een paar eetlepels rum in een pannetje.Laat de taart als hij gaar is,afkoelen.Snijd de taart overdwars doormidden en smeer de abrikozenconfituur erover uit.Voor de glazuur smelt je de smeltchocolade en een eetlepel poedersuiker in een pannetje.Schenk de gesmolten chocolade over de taart en smeer de chocolade met een spatel uit.Strooi op het laatst de granaatappelpitjes over de taart uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lalala

lalala zegt:
Ik vind chocola heel lekker:););):D:D
Kees de Koekenbakker

Kees de Koekenbakker zegt:
Lekkere taart, ik ga 'm vandaag maken. Kga alleen wat dingen overslaan zoals de granaatappel, taart moet ongezond zijn :)..
En de rum
HulpHand

HulpHand zegt:
He Mbii. Je kan het ook zonder rum doen en je kan het veranderen naar aardbei!
sarah

sarah zegt:
het lijkt me lekker
nienke

nienke zegt:
ik vind het niet lekker
melanie

melanie zegt:
heeel erg lekker
Jesse

Jesse zegt:
Ik heb hem vandaag gebakken. Maar het ovendeel is heel dun.. Het is dus zegmaar niet gerezen.. maar ik heb gewoon van die zakjes met gist gebruikt. En zoals in het recept er in gedaan. Maar hij is maar 1 cm hoog geworden, dus volgens mij klopt er iets niet. Wat zou er mis zijn gegaan? Ik heb het uiteindelijk opgelost door nog zo'n stuk te bakken en die op elkaar te doen met de confiture er tussen..
Maaike

Maaike zegt:
Wat een heerlijke taart! Werkelijk verrukkelijk.
dropjekiss

dropjekiss zegt:
weet je ik kan ook goed koken maar het was supper recept van je maar het was ook lekker en ik ga verder kijken in je website doei doei doei :p:p:p:):):p
piet

piet zegt:
Ja hoor, je kan er aardbeienconfituur door doen alleen de andere lijkt me lekkerder maar het kan.
Mbii.

Mbii. zegt:
Haai!
Heb een vraagje, kan je de abrikozenconfituur ook vervangen door aardbeienconfituur :p
en moet er dan ook per se rum bij? :)
Kan je die ook niet gewoon zo laten smelten? :D
alvast bedankt voor het mega recept!
en voor de antwoorden :p
Xx ;D
Berry

Berry zegt:
ok,
wij hebben de taart geprobeerd te maken, en hij wil niet lukken, het oven gedeelte is een tikkie te geel en rijst niet... wat gaat hier fout? de rest gaat overigens wel goed;)

groet ons
Gina

Gina zegt:
hoi ik heb dit recept gebruikt voor mijn school opdracht een taart te maken maar die rum kan toch wel weg blijven:o...anders heb je dronken kinderen in de peuterspeelzaalXD:P...verder...lijkt me 1 lekkere taart:D;)
Yvonne

Yvonne zegt:
Of ik gebruik rumaroma... ;):?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Yvonne,dat kan altijd, alleen mis je dan die specifieke smaak die het net zo lekker maakt. Fijn weekend Marijke