Recept
« Terug naar recepten
Chocolade truffelhart
PT60M
Chocolade truffelhart
Een heerlijk chocolade truffelhart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade truffelhart te bereiden
Klop de eieren met de basterdsuiker in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) tot het mengsel als een breed lint van een lepel afloopt. Spatel de maïzena en cacao door het eimengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik van 30 x 30 cm. en strijk de bovenkant glad. Bak de deegbodem 8 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225 graden tot hij stevig aanvoelt. Laat de bodem afkoelen. Steek er met een hartvormige taartsteker een hart uit het deeg en laat dit in de steker zitten (de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt). Breng de suiker met het sinaasappelsap aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken. Laat de siroop iets afkoelen, roer dan de likeur erdoor en bestrijk de deegbodem met dit mengsel. Klop de slagroom half stijf. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water en klop de chocolade door de slagroom. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder voor het serveren de taartring en garneer de taart met gesuikerde rozen. Bestrooi de taart dun met poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
iemand zegt:
Bedankt alvast.
doeidoei
InezenLisa zegt:
We gaan hem zeker maken maar dan misschien ipv sinas likeur samas limonade gebruiken.
birthday zegt: