Recept
« Terug naar recepten
Chocoladebakjes met witte chocolademousse
PT30M
Chocoladebakjes met witte chocolademousse
Een heerlijk chocoladebakjes met witte chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladebakjes met witte chocolademousse te bereiden
Chocoladebakjes:
Blaas de ballonnetjes op. Laat de pure chocolade au bain marie smelten. Doop de ballonnetjes in de gesmolten chocolade. Zet dit op een plaatje met bakpapier eronder en laat het goed afkoelen, liefst 1 nacht in de koelkast.
Prik de ballonnetjes door en haal ze los van de chocolade.
Witte chocolademousse:
Week de gelantine 10 minuten in koud water. Klop 500 centiliter slagroom lobbig met suiker. Hak de chocolade fijn. Verhit de rest van de room, haal de pan van het vuur en laat de chocolade erin oplossen. Laat het mengsel afkoelen in een bak met koud water. Verhit in een pannetje 2 eetlepels water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelantine uit en los het op in het watermengsel. Roer het door de chocolade en laat het iets afkoelen. Meng 1/3 van de geklopte slagroom door het chocolademengsel. Spatel voorzichtig de rest van de chocolade erdoor. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hier een mooie rozet van in het chocoladebakje, laat de mousse opstijven.
Blaas de ballonnetjes op. Laat de pure chocolade au bain marie smelten. Doop de ballonnetjes in de gesmolten chocolade. Zet dit op een plaatje met bakpapier eronder en laat het goed afkoelen, liefst 1 nacht in de koelkast.
Prik de ballonnetjes door en haal ze los van de chocolade.
Witte chocolademousse:
Week de gelantine 10 minuten in koud water. Klop 500 centiliter slagroom lobbig met suiker. Hak de chocolade fijn. Verhit de rest van de room, haal de pan van het vuur en laat de chocolade erin oplossen. Laat het mengsel afkoelen in een bak met koud water. Verhit in een pannetje 2 eetlepels water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelantine uit en los het op in het watermengsel. Roer het door de chocolade en laat het iets afkoelen. Meng 1/3 van de geklopte slagroom door het chocolademengsel. Spatel voorzichtig de rest van de chocolade erdoor. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hier een mooie rozet van in het chocoladebakje, laat de mousse opstijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Papieren cakevormpjes licht inspuiten met kookoliespray. Met een klein, nieuw schoon penseel de binnenkant van de vormpjes royaal met chocolade bestrijken. De vormpjes op een plaat/ bord zetten en ong. 5 minuten in de koelkast of tot de chocola gestold is. De papieren vormpjes dan voorzichtig eraf pellen. Deze bakjes zien er wel veel mooier uit dan de vorige. Uit het boek: "Groot Kookboek - Droomdesserten".
fabita zegt:
Of het lukt weet ik niet, zelf nooit geprobeerd, maar ik heb het uit het boek : "Garneren, Versieren, Decoreren" van Ria van Eijndhoven.:p
marijuhh zegt:
Wen zegt: