Recept
« Terug naar recepten
Chocoladecake
PT60M
Chocoladecake
Een heerlijk chocoladecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Chocoladecake te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
Vet het cakeblik in en bestuif met bloem.
Mix de boter met suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe tot een samenhangend mengsel. Voeg ook de vanille toe.
Meng in een andere kom de meel met het bakpoeder, cacaopoeder, natriumbicarbonaat en zout.
Voeg afwisselend het meelmengsel en de melk toe aan het eimengsel.
Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak 35-40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is.
Vet het cakeblik in en bestuif met bloem.
Mix de boter met suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe tot een samenhangend mengsel. Voeg ook de vanille toe.
Meng in een andere kom de meel met het bakpoeder, cacaopoeder, natriumbicarbonaat en zout.
Voeg afwisselend het meelmengsel en de melk toe aan het eimengsel.
Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak 35-40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sonyanijntje zegt:
blablabla zegt:
heb je dit allemaal nodig? of kan het ook anders???
280 g meel
125 g cacaopoeder
2 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat
1 tl zout
225 g boter, kamertemperatuur
400 g suiker
3 eieren
1 tl vanille-extract
360 ml melk