KookJij

Chocoladecake

Een heerlijk chocoladecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bakerella
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladecake te bereiden

Oven voorverwarmen op 180°C.
Vet het cakeblik in en bestuif met bloem.
Mix de boter met suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe tot een samenhangend mengsel. Voeg ook de vanille toe.
Meng in een andere kom de meel met het bakpoeder, cacaopoeder, natriumbicarbonaat en zout.
Voeg afwisselend het meelmengsel en de melk toe aan het eimengsel.
Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak 35-40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

blablabla

blablabla zegt:
heyy
heb je dit allemaal nodig? of kan het ook anders???

280 g meel
125 g cacaopoeder
2 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat
1 tl zout
225 g boter, kamertemperatuur
400 g suiker
3 eieren
1 tl vanille-extract
360 ml melk
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
@Oopa: Je kun de cake als hij is afgekoeld, in aluminiumfolie of vershoudfolie verpakken en op kamertemperatuur bewaren! Een dag na het bakken smaakt cake meestal ook zelfs lekkerder dan op de dag zelf ;)
oopa

oopa zegt:
Ik ga hem donderdagavond maken voor mijn opa die is vrijdag jarig. Moet ik de cake dan in de koelkast zetten??? Ja he?

xxx:?:?
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Zo ook hier, wat is het resultaat van de hoeveelheid melk, wordt het een nattige cake? Alvast bedankt.