Recept
« Terug naar recepten
Chocoladecake met kersen en Baileys
PT80M
Chocoladecake met kersen en Baileys
Een heerlijk chocoladecake met kersen en baileys recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladecake met kersen en Baileys te bereiden
-De roomboter even in de magnetron smelten.
-De mix erbij doen en de 6 eieren.
-Alles goed doorkloppen met een mixer.
-De rum en de baileys erdoor kloppen.
-Het mengsel in een beboterde cakevorm schenken.
-De chocohagel erover verdelen.
-Met een lepel luchtig de hagel erdoor scheppen.
-De kersen erover verdelen en de vorm in een voorverwarmde oven zetten van 160°C.
-Ongeveer 65 minuten bakken, de oven niet eerder openmaken!
-Als de baktijd om is even met een houten prikker in het midden van de cake prikken, als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
-De cake uit de vorm storten en laten afkoelen op een rooster.
-De mix erbij doen en de 6 eieren.
-Alles goed doorkloppen met een mixer.
-De rum en de baileys erdoor kloppen.
-Het mengsel in een beboterde cakevorm schenken.
-De chocohagel erover verdelen.
-Met een lepel luchtig de hagel erdoor scheppen.
-De kersen erover verdelen en de vorm in een voorverwarmde oven zetten van 160°C.
-Ongeveer 65 minuten bakken, de oven niet eerder openmaken!
-Als de baktijd om is even met een houten prikker in het midden van de cake prikken, als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
-De cake uit de vorm storten en laten afkoelen op een rooster.
apu zegt: