KookJij

Chocoladecake met kersen en Baileys

Een heerlijk chocoladecake met kersen en baileys recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladecake met kersen en Baileys te bereiden

-De roomboter even in de magnetron smelten.
-De mix erbij doen en de 6 eieren.
-Alles goed doorkloppen met een mixer.
-De rum en de baileys erdoor kloppen.
-Het mengsel in een beboterde cakevorm schenken.
-De chocohagel erover verdelen.
-Met een lepel luchtig de hagel erdoor scheppen.
-De kersen erover verdelen en de vorm in een voorverwarmde oven zetten van 160°C.
-Ongeveer 65 minuten bakken, de oven niet eerder openmaken!
-Als de baktijd om is even met een houten prikker in het midden van de cake prikken, als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
-De cake uit de vorm storten en laten afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Gewoon, die glazen potjes met kersen die je in iedere supermarkt krijgt, maar je kan meer of minder naar smaak erin doen natuurlijk:);):p
Breukers

Breukers zegt:
Hoeveel zit er in dat potje kersen dan ??
Lijkt me zalig trouwens !!!
elzebub

elzebub zegt:
Lijkt me erg lekker ik ga hem van de week nog maken.:p