Recept
« Terug naar recepten
Chocoladecake met slagroom quenelles
PT60M
Chocoladecake met slagroom quenelles
Een heerlijk chocoladecake met slagroom quenelles recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladecake met slagroom quenelles te bereiden
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Beboter een cakevorm, springvorm of tulband in met malse boter en doe er wat bloem en schud zodat alle kanten bebloemd zijn. Klop de eigelen en de helft van de suiker op tot een witte massa en voeg dan de gesmolten chocolade en boter toe en meng alles tot een deeg. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng goed. Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf op. Voeg één eetlepel van de opgeklopte eiwitten aan het deeg en roer met behulp van een spatule totdat de eiwitten opgelost zijn in het deeg. Voeg nu de rest van de eiwitten toe en meng alles voorzichtig om. Doe het deeg in de cakevorm en bak gedurende 40 minuten af in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat de cake afkoelen en haal hem voorzichtig uit vorm. Bestrooi met poedersuiker.
Afwerking:
Snij twee schijven van de cake per persoon en plaats bij voorkeur in een groot diep bord. Klop de room met de poedersuiker stijf op. Maak drie quenelles per persoon en plaats ze vlak langs de cakepartjes. Zie foto. Bestrooi de cake met poedersuiker en de quenelles met chocopoeder en dien direct op. Lekker met een sterk kopje koffie of een glaasje Amaretto.
Afwerking:
Snij twee schijven van de cake per persoon en plaats bij voorkeur in een groot diep bord. Klop de room met de poedersuiker stijf op. Maak drie quenelles per persoon en plaats ze vlak langs de cakepartjes. Zie foto. Bestrooi de cake met poedersuiker en de quenelles met chocopoeder en dien direct op. Lekker met een sterk kopje koffie of een glaasje Amaretto.
ali zegt: