Recept
« Terug naar recepten
Chocoladecupcake
PT30M
Chocoladecupcake
Een heerlijk chocoladecupcake recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladecupcake te bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng in een kom de cacao met het kokende water tot de cacao is opgelost.
Zet weg.
Meng in een middelgrote kom de eieren met een kwart van het cacaomengsel en de vanille-en chocolade-essence.
Doe de overgebleven droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng met een garde.
Klop er dan met de machine op lage snelheid de boter en het overgebleven cacaomengsel door tot alles is gemengd.
Verhoog de snelheid tot matig en klop nog 1-2 minuten.
Schraap de wand van d kom schoon.
Voeg het ei-cacaomengsel in twee prties toe, waarbij je telkens 30 seconden laat draaien.
Schraap de wand van de kom schoon.
Schep met een lepel het beslag in de cupcakvormpjes tot ze voor twee derde vol zijn.
De cupcakes rijzen tijdens het bakken en zakken iets in tijdens het afkoelen.
Bak ze 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
Garneren:
Vul een spuitzak met een klein, stervormig mondstuk met het chocoladeglazuur en spuit er toefjes van op de cupcakes.
Meng in een kom de cacao met het kokende water tot de cacao is opgelost.
Zet weg.
Meng in een middelgrote kom de eieren met een kwart van het cacaomengsel en de vanille-en chocolade-essence.
Doe de overgebleven droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng met een garde.
Klop er dan met de machine op lage snelheid de boter en het overgebleven cacaomengsel door tot alles is gemengd.
Verhoog de snelheid tot matig en klop nog 1-2 minuten.
Schraap de wand van d kom schoon.
Voeg het ei-cacaomengsel in twee prties toe, waarbij je telkens 30 seconden laat draaien.
Schraap de wand van de kom schoon.
Schep met een lepel het beslag in de cupcakvormpjes tot ze voor twee derde vol zijn.
De cupcakes rijzen tijdens het bakken en zakken iets in tijdens het afkoelen.
Bak ze 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
Garneren:
Vul een spuitzak met een klein, stervormig mondstuk met het chocoladeglazuur en spuit er toefjes van op de cupcakes.