Recept
« Terug naar recepten
Chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola
PT60M
Chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola
Een heerlijk chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wilma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola te bereiden
Vulling : gelatine in ruim koud water ± 5 minuten weken. Melk met slagroom aan de kook brengen. Eidooiers in kom luchtig kloppen , scheut heet melkmengsel erdoor roeren en mengsel terug in pan schenken. Mengsel op heel zacht vuur laten binden (maar niet laten koken). Gelatine uitknijpen en in warm eidooiermengsel oplossen. Witte chocolade in kom boven pan met het water smelten en ook door eidooiermengsel roeren. Mengsel al roerende laten afkoelen en daarna crème fraîche en likeur erdoor roeren. Mengsel in koelkast ± 1 uur laten opstijven. Sinaasappels heel dik schillen en partjes tussen de vliezen uitsnijden.
Flensjes:
Bloem, cacao en basterdsuiker mengen. Eieren één voor één erdoor roeren. Boter, bier en melk toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Beslag afgedekt ± 1 uur laten rusten. Daarna van beslag ± 12 flensjes van ± 24 cm omtrek bakken.
Flensjes vullen
Oven voorverwarmen op 200 graden celsius. Vanillestokjes in lengte in vieren snijden. Witte chocoladevulling over flensjes verdelen en hierop partjes sinaasappel leggen. Flensjes als buideltje om vulling vouwen en met reepje van vanillestokje dichtbinden. Flensjes op bakplaat leggen en in midden van oven ± 1 minuut verwarmen
Sauzen
Melk met steranijs en chocolade al roerend heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is. Steranijs verwijderen.
Serveren
Flensjes over borden verdelen. Chocoladesaus en crème fraîche er omheen schenken.
Flensjes:
Bloem, cacao en basterdsuiker mengen. Eieren één voor één erdoor roeren. Boter, bier en melk toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Beslag afgedekt ± 1 uur laten rusten. Daarna van beslag ± 12 flensjes van ± 24 cm omtrek bakken.
Flensjes vullen
Oven voorverwarmen op 200 graden celsius. Vanillestokjes in lengte in vieren snijden. Witte chocoladevulling over flensjes verdelen en hierop partjes sinaasappel leggen. Flensjes als buideltje om vulling vouwen en met reepje van vanillestokje dichtbinden. Flensjes op bakplaat leggen en in midden van oven ± 1 minuut verwarmen
Sauzen
Melk met steranijs en chocolade al roerend heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is. Steranijs verwijderen.
Serveren
Flensjes over borden verdelen. Chocoladesaus en crème fraîche er omheen schenken.