KookJij

Chocoladekoekjes

Een heerlijk chocoladekoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie: 150 kCal energie
3 Gram eiwit
8 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.ah.nl/recepten
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladekoekjes te bereiden

1. Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het cacaopoeder en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.
3. Steek met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes uit. Prik met een satéstokje een gaatje met een diameter van ca. 1/2 cm in de bovenkant van de koekjes. Als de koekjes gebakken zijn, kunt u daar een lintje door rijgen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif deze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 min. gaar en goudbruin.
4. Zijn de gaatjes na het bakken dichtgegaan? U kunt ze voorzichtig open prikken voordat de koekjes zijn uitgehard. Laat ze volledig afkoelen.

Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)

Een fijn ideetje voor een middagje binnen met de kids op een minder-weer dag. Ik beloof je dit wordt een recept met 'slecht-weer garantie' waar je allemaal zult van genieten. Een zoete, maar o zo verantwoordbare, zonde.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst