Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse met koffie chocolade lolly
PT30M
Chocolademousse met koffie chocolade lolly
En lekker nagerecht met chocolade mousse, geserveerd met energie reepjes.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse met koffie chocolade lolly te bereiden
Dit is een recept van Topchef Vincent van Essen voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Hangop
Neem een vochtige keukendoek en leg deze in een schaal met de punten hangend over de rand van de schaal. Schenk het pak yoghurt in de doek en knoop de uiteindes van de doek samen met een keukentouwtje. Hang de doek gedurende 3-4 uur op zodat deze goed uit kan lekken. Op deze manier verwijder je het overtollige vocht uit de yoghurt. Haal het merg uit de vanillestok en bewaar dit samen met de andere ingrediënten tot de hangop klaar is. Wanneer alles is uitgelekt meng je alle ingrediënten door elkaar.
Chocolade lolly’s
Klop de op kamertemperatuur gebrachte boter samen met de poedersuiker en de cacaopoeder met de garde luchtig. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de bonbons op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de bonbons een paar uur opstijven in de koelkast. Zet een plaat klaar met de gehakte walnoten en pistachenoten. Smelt de chocolade pas wanneer je de bonbons erdoor gaat halen, op het laatste moment dus. Haal de bonbons door de chocolade en zet ze op de gehakte walnoten en pistachenoten. Zet de lolly’s dan weer koud in de vriezer.
Chocolademousse
Klop de slagroom lobbig (ofwel tot yoghurt dikte). Zet 2 koppen espresso en schenk deze in een ruime kom en voeg de chocolade toe. Mocht de chocolade na even roeren nog niet oplossen verwarm je hem nog even in de magnetron op halve kracht. Klop het eiwit stijf, wanneer het eiwit stijf begint te worden voeg je de poedersuiker toe. Laat het geheel nog minuut draaien, totdat de suiker is opgenomen. Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade door het eiwit en schep het eiwit voorzichtig door de opgeklopte room. Spatel niet te lang en schep vervolgens de mousse in een spuitzak. Verdeel de mousse over geschikte glaasjes.
Energiereep
Hak de muesli grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden). Vet een bakblik van ca. 20x20 cm in met boter. Bedek de bodem van het blik met bakpapier. Smelt in een steelpan de boter met de honing, basterdsuiker en koekkruiden. Meng alle overige ingrediënten goed door de gesmolten boter. Schep het mengsel in het bakblik en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Bak ca. 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Haal de vorm uit de oven en druk de massa nogmaals stevig aan met de lepel. Laat de koek ca. 20 minuten afkoelen voordat je hem in repen snijd. Laat de aangesneden koek verder afkoelen in het blik. Doe dan de energiereepjes in een puntzakje en maak het bord op.
Hangop
Neem een vochtige keukendoek en leg deze in een schaal met de punten hangend over de rand van de schaal. Schenk het pak yoghurt in de doek en knoop de uiteindes van de doek samen met een keukentouwtje. Hang de doek gedurende 3-4 uur op zodat deze goed uit kan lekken. Op deze manier verwijder je het overtollige vocht uit de yoghurt. Haal het merg uit de vanillestok en bewaar dit samen met de andere ingrediënten tot de hangop klaar is. Wanneer alles is uitgelekt meng je alle ingrediënten door elkaar.
Chocolade lolly’s
Klop de op kamertemperatuur gebrachte boter samen met de poedersuiker en de cacaopoeder met de garde luchtig. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de bonbons op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de bonbons een paar uur opstijven in de koelkast. Zet een plaat klaar met de gehakte walnoten en pistachenoten. Smelt de chocolade pas wanneer je de bonbons erdoor gaat halen, op het laatste moment dus. Haal de bonbons door de chocolade en zet ze op de gehakte walnoten en pistachenoten. Zet de lolly’s dan weer koud in de vriezer.
Chocolademousse
Klop de slagroom lobbig (ofwel tot yoghurt dikte). Zet 2 koppen espresso en schenk deze in een ruime kom en voeg de chocolade toe. Mocht de chocolade na even roeren nog niet oplossen verwarm je hem nog even in de magnetron op halve kracht. Klop het eiwit stijf, wanneer het eiwit stijf begint te worden voeg je de poedersuiker toe. Laat het geheel nog minuut draaien, totdat de suiker is opgenomen. Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade door het eiwit en schep het eiwit voorzichtig door de opgeklopte room. Spatel niet te lang en schep vervolgens de mousse in een spuitzak. Verdeel de mousse over geschikte glaasjes.
Energiereep
Hak de muesli grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden). Vet een bakblik van ca. 20x20 cm in met boter. Bedek de bodem van het blik met bakpapier. Smelt in een steelpan de boter met de honing, basterdsuiker en koekkruiden. Meng alle overige ingrediënten goed door de gesmolten boter. Schep het mengsel in het bakblik en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Bak ca. 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Haal de vorm uit de oven en druk de massa nogmaals stevig aan met de lepel. Laat de koek ca. 20 minuten afkoelen voordat je hem in repen snijd. Laat de aangesneden koek verder afkoelen in het blik. Doe dan de energiereepjes in een puntzakje en maak het bord op.