Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse met sinaasappel en kletskoppen
PT240M
Chocolademousse met sinaasappel en kletskoppen
Een heerlijk chocolademousse met sinaasappel en kletskoppen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
meisjevandeslijterij.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse met sinaasappel en kletskoppen te bereiden
Chocolademousse met sinaasappel
Smelt de chocolade au bain-marie samen met het sinaasappelsap en de boter. Haal de pan van het vuur af.
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel deze voorzichtig door de chocolade. Giet de mousse in glazen of bakjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
Kletskoppen
Kneed alle ingrediënten tot een stevige bal. Vorm er kleine balletjes ter grootte van een knikker van. Leg deze op ruime afstand op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak ze boven in de oven van 200 °C. tot ze dun uitgelopen zijn. Laat ze op het papier afkoelen waarna je ze ze zo van het papier kunt afhalen.
Garneer deze chocolademouse met een schijfje sinaasappel en serveer er een kletskop bij.
Smelt de chocolade au bain-marie samen met het sinaasappelsap en de boter. Haal de pan van het vuur af.
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel deze voorzichtig door de chocolade. Giet de mousse in glazen of bakjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
Kletskoppen
Kneed alle ingrediënten tot een stevige bal. Vorm er kleine balletjes ter grootte van een knikker van. Leg deze op ruime afstand op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak ze boven in de oven van 200 °C. tot ze dun uitgelopen zijn. Laat ze op het papier afkoelen waarna je ze ze zo van het papier kunt afhalen.
Garneer deze chocolademouse met een schijfje sinaasappel en serveer er een kletskop bij.