Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse
PT90M
Chocolademousse
Een heerlijke basis recept voor chocolade mousse, laat nu je fantasie maar werken...
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse te bereiden
Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
Smelt de chocolade in een vuurvaste schaal op een pan met heet water. Het water mag de schaal niet raken. Zodra de chocolade gesmolten is, zet hem apart zodat hij kan afkoelen.
Klop de slagroom met de mixer en voeg intussen zout en suiker toe. Klop nu de slagroom stijf.
Boen een sinaasappel schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
Meng de slagroom met het chocolade mengsel en de sinaasappelschilletjes voorzichtig door elkaar. De mousse is nu klaar.
Nu kun je naar smaak één of meerdere ingrediënten die onder extra worden genoemd, toevoegen.
Plaats de mousse afgedekt in de koelkast.
Smelt de chocolade in een vuurvaste schaal op een pan met heet water. Het water mag de schaal niet raken. Zodra de chocolade gesmolten is, zet hem apart zodat hij kan afkoelen.
Klop de slagroom met de mixer en voeg intussen zout en suiker toe. Klop nu de slagroom stijf.
Boen een sinaasappel schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
Meng de slagroom met het chocolade mengsel en de sinaasappelschilletjes voorzichtig door elkaar. De mousse is nu klaar.
Nu kun je naar smaak één of meerdere ingrediënten die onder extra worden genoemd, toevoegen.
Plaats de mousse afgedekt in de koelkast.