Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse
PT30M
Chocolademousse
Een heerlijk chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse te bereiden
Breek de chocolade in stukjes en verwarm, au bain marie tot ze gesmolten zijn.
Roer goed door, haal de schaal uit de pan met water en roer, van het vuur, de eierdooiers, en de Contreau erdoor.
Sla de slagroom half stijf.
Sla de eiwitten stijf tot ze gaan pieken, voeg dan de suiker toe en klop nog even.
Schep 3-4 lepels room en eiwit door de warme chocolade en roer tot een egale massa ontstaat.
Spatel dan voorzichtig de rest van de slagroom hierdoor en als laatste de eiwitten.
Spatel tot een gelijkmatige luchtige massa en schep deze in kommetjes.
Laat minimaal 2 uur opstijven.
Stort ze op een bord, serveer met een dot slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.
Roer goed door, haal de schaal uit de pan met water en roer, van het vuur, de eierdooiers, en de Contreau erdoor.
Sla de slagroom half stijf.
Sla de eiwitten stijf tot ze gaan pieken, voeg dan de suiker toe en klop nog even.
Schep 3-4 lepels room en eiwit door de warme chocolade en roer tot een egale massa ontstaat.
Spatel dan voorzichtig de rest van de slagroom hierdoor en als laatste de eiwitten.
Spatel tot een gelijkmatige luchtige massa en schep deze in kommetjes.
Laat minimaal 2 uur opstijven.
Stort ze op een bord, serveer met een dot slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.
Ida zegt: