Dit is erg lekker ijs. Ik gebruik in de regel iets meer suiker omdat ik vind dat het goed zoet moet zijn. In plaats van vanille aroma kun je ook vanille suiker gebruiken. Bedenk wel dat er rauwe eieren in gaan dus niet zo geschikt voor kleine kinderen en oude mensen.
Het is ook leuk om kleine cake of ijs vormpjes te gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
chocolademousseijs met roomsaus
PT20M
chocolademousseijs met roomsaus
Een heerlijk chocolademousseijs met roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe chocolademousseijs met roomsaus te bereiden
Cakevorm invetten.
Eieren splitsen. Verdelen over drie kommen, 1e kom 6 eierdooiers, 2e kom 3 eiwitten, 3e kom1 eiwit, (2 eiwitten worden niet gebruikt).
Dooiers met 100 gr. suiker romig kloppen. De drie eiwitten met zout en 1 el. suiker bijna stijf kloppen.
1/4 l. slagroom stijf kloppen.
Chocola smelten (au bain-marie) of in de magnetron, koffielikeur er door roeren.
Chocola een beetje laten afkoelen.
Chocola door de slagroom en dooiers roeren en voorzichtig mengen met de eiwitten, alles overdoen in de cakevorm en glad strijken.
3 uur in de vriezer laten op stijven.
De rest van de slagroom, 1 el. suiker en vanille aroma tot een dunne roomsaus kloppen. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
1 eiwit met de rest van de suiker stijf kloppen en door de roomsaus mengen.
IJs in ca. 10 minuten zacht laten worden. Snij het ijs in 12 plakken, verdeel dit over ze over zes bordjes met een beetje van de saus. Rest van de saus er apart bij geven.
Eieren splitsen. Verdelen over drie kommen, 1e kom 6 eierdooiers, 2e kom 3 eiwitten, 3e kom1 eiwit, (2 eiwitten worden niet gebruikt).
Dooiers met 100 gr. suiker romig kloppen. De drie eiwitten met zout en 1 el. suiker bijna stijf kloppen.
1/4 l. slagroom stijf kloppen.
Chocola smelten (au bain-marie) of in de magnetron, koffielikeur er door roeren.
Chocola een beetje laten afkoelen.
Chocola door de slagroom en dooiers roeren en voorzichtig mengen met de eiwitten, alles overdoen in de cakevorm en glad strijken.
3 uur in de vriezer laten op stijven.
De rest van de slagroom, 1 el. suiker en vanille aroma tot een dunne roomsaus kloppen. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
1 eiwit met de rest van de suiker stijf kloppen en door de roomsaus mengen.
IJs in ca. 10 minuten zacht laten worden. Snij het ijs in 12 plakken, verdeel dit over ze over zes bordjes met een beetje van de saus. Rest van de saus er apart bij geven.
inekewitte zegt: