KookJij

Borstplaat

Dit is een echt recept wat bij het sinterklaas feest niet mag missen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Sinterklaas
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Borstplaat te bereiden

1).We zetten het pannetje op met de room en doen daarbij de suiker plus de vanille uit de peul en we roeren goed door.
2).Wanneer alle suiker lijkt opgelost, dan roeren we de boter er door. We moeten nu een behoorlijke tijd roeren en
wachten tot de massa draden begint te trekken.
3).We halen het van het vuur en roeren tot de massa dikker wordt, ondoorzichtiger (meer opaque) en tegen de wanden op lijkt uit te harden.
4).Al dan niet de smaakgever er bij doen, doorroeren en direct in de vormpjes gieten.
5).De vormpjes zetten we op hun kant, zodra het mogelijk is, zodat de borstplaat aan beide zijden even vlug kan uitharden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het is vooral een handigheid en een juiste timing vinden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst