Recept
« Terug naar recepten
Chocoladerol met mandarijnen
PT70M
Chocoladerol met mandarijnen
Een heerlijk chocoladerol met mandarijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
9 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladerol met mandarijnen te bereiden
De oven voorverwarmen op 225 graden. Een bakblik met bakpapier bekleden. De chocoladereep au bain marie verwarmen en wat laten afkoelen. De eiwitten stijfkloppen. De eidooiers met de suiker en het hete water in een beslagkom tot créme kloppen. De chocolade erdoor roeren. De eiwitten toevoegen. De bloem met het bakpoeder zeven en erover strooien. Alles luchtig vermengen. Het beslag direct op het bakblik glad strijken tot een vierkant van 20x20 cm. en midden in de oven 20 minuten bakken. De biscuit op een met suiker bestrooide doek omkeren, het bakpapier eraf halen en de plak losjes oprollen. De gelatine laten weken. De slagroom met de vanillesuiker en de suiker stijfkloppen. De gelatine oplossen en door de slagroom roeren. De afgekoelde biscuit uitrollen en met slagroom bestrijken. Wat overhouden voor de garnering. Het grootste deel van de mandarijnen erop leggen. De plak erop oprollen. De rol garneren met slagroomrozetjes, mandarijnen en chocoladekrullen. Licht met poedersuiker bestrooien en minstens 30 minuten in de koelkast zetten.
Ria Habets zegt:
Ga het gauw proberen.
Ziet lekker uit!!