Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart
PT30M
Chocoladetaart
Een heerlijk chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jordy Zuiddam
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 tot 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.kookboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetaart te bereiden
Bekleed een taartblik van 25 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de chocolade (bijvoorbeeld die van Tony’s Chocolonely) au bain marie. Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Mengsel verwarmen tot alle boter gesmolten is, egaal roeren. Iets af laten koelen tot lauw.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van chocolade en boter. Splits de eieren. Klop de dooiers en de suiker tot een bleekgeel mengsel. Schep het chocolademengsel door het eidooiermengsel.
Klop het eiwit stijf, het moet in de kom blijven als je deze omgekeerd houdt. Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel. Giet het beslag in de taartvorm.
Bak de taart ongeveer 20 minuten. Het gebak zal eerst rijzen en, nadat het uit de oven is gehaald, weer inzakken. Dan springen er barsten in de krokante buitenkant. Laat de taart een beetje afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Snijd hem aan als hij nog een beetje warm is. Wanneer de taart helemaal afgekoeld is, wordt de binnenkant steviger.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van chocolade en boter. Splits de eieren. Klop de dooiers en de suiker tot een bleekgeel mengsel. Schep het chocolademengsel door het eidooiermengsel.
Klop het eiwit stijf, het moet in de kom blijven als je deze omgekeerd houdt. Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel. Giet het beslag in de taartvorm.
Bak de taart ongeveer 20 minuten. Het gebak zal eerst rijzen en, nadat het uit de oven is gehaald, weer inzakken. Dan springen er barsten in de krokante buitenkant. Laat de taart een beetje afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Snijd hem aan als hij nog een beetje warm is. Wanneer de taart helemaal afgekoeld is, wordt de binnenkant steviger.
Mijn kookverhaal (Jordy Zuiddam)
JAMMIE!!!
Femke zegt: