Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet
PT45M
Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet
Een heerlijk chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet te bereiden
Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop de massa stevig op. Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.
Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt. Laat afkoelen. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng er tenslotte de kaas onder. Laat een half uur draaien in een sorbetiere.
Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao. Kook tot een homogene massa. Druk de saus door een zeef. Voeg na afkoeling Grand Marnier toe. Roer flink. Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.
Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt. Laat afkoelen. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng er tenslotte de kaas onder. Laat een half uur draaien in een sorbetiere.
Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao. Kook tot een homogene massa. Druk de saus door een zeef. Voeg na afkoeling Grand Marnier toe. Roer flink. Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.
harleygirl64 zegt: