Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart
PT180M
Chocoladetaart
Een heerlijk chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
janice dijkema
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het grote boek der desserts
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 160*C. Vet een diepe springvorm in met gesmolten boter of olie.
Bekleed de bodem en wand met bakpapier en laat het minstens 2 cm boven de rand uitsteken.
Roer de boter op laag vuur tot deze is gesmolten, voeg de chocolade en dan de koffie toe,
als mooi gemengd is voegen we 2 dl heet water toe, dit ook goed doorroeren. Als het mengsel
glad is halen we de pan van het vuur en laten we deze even staan.
Zeef de bakpoeder en de bloem, cacao en zuiveringszout in een grote kom. Roer de suiker erdoor
en maak een kuiltje. Voeg de eieren toe, prik de dooiers even in, en meng deze voorzichtig in het kuiltje.
Voeg de olie toe en al roerende de karnemelk, wanneer alles met de droge ingredienten gemengd is voegen we het chocolademengsel toe.
Schep het mengsel in de vorm en bak het 1 uur en 40 min. Test met een vleespen of sateprikker (pas op voor splinters)
Bak de taart als de pen er niet schoon uit komt nog 5 a 10 min. Laat de taart afkoelen.
Laat voor het glazuur alle ingredienten in een pan op laag vuur smelten. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 4-5 min. sudderen.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Leg een rooster op een bakplaat en zet de taart hierop. Schenk het glazuur er gelijkmatig op.
Garneer de taart bijv. met chocolade.
Bekleed de bodem en wand met bakpapier en laat het minstens 2 cm boven de rand uitsteken.
Roer de boter op laag vuur tot deze is gesmolten, voeg de chocolade en dan de koffie toe,
als mooi gemengd is voegen we 2 dl heet water toe, dit ook goed doorroeren. Als het mengsel
glad is halen we de pan van het vuur en laten we deze even staan.
Zeef de bakpoeder en de bloem, cacao en zuiveringszout in een grote kom. Roer de suiker erdoor
en maak een kuiltje. Voeg de eieren toe, prik de dooiers even in, en meng deze voorzichtig in het kuiltje.
Voeg de olie toe en al roerende de karnemelk, wanneer alles met de droge ingredienten gemengd is voegen we het chocolademengsel toe.
Schep het mengsel in de vorm en bak het 1 uur en 40 min. Test met een vleespen of sateprikker (pas op voor splinters)
Bak de taart als de pen er niet schoon uit komt nog 5 a 10 min. Laat de taart afkoelen.
Laat voor het glazuur alle ingredienten in een pan op laag vuur smelten. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 4-5 min. sudderen.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Leg een rooster op een bakplaat en zet de taart hierop. Schenk het glazuur er gelijkmatig op.
Garneer de taart bijv. met chocolade.