Recept
« Terug naar recepten
Chocoladeterrine met cognackersen
PT45M
Chocoladeterrine met cognackersen
Een heerlijk chocoladeterrine met cognackersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladeterrine met cognackersen te bereiden
(1 dag van tevoren)
Meng de kersen met de cognac en laat dit circa 30 minuten intrekken. Doe elke chocoladesoort in een aparte kom. Verwarm de slagroom en verdeel deze gelijkmatig over de twee kommen met chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is. Meng de cacao door het pure chocolademengsel. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Los 4 blaadjes op in het warme witte chocolademengsel en drie blaadjes in het warme pure chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel dit door beide chocolademengsels, elk de helft. Roer de geweekte kersen door het witte chocolademengsel. Bekleed een cakevorm (inhoud ca. 1 liter) met plasticfolie en scherp daarin de helft van het bruine mengsel. Schep hierop het witte mengsel en daar weer op de tweede helft van het bruin mengsel. Dek de terrine af met folie en laat hem minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Serveer het dessert in plakken en bestrooi het met de chocoladekrullen of rode besjes
Meng de kersen met de cognac en laat dit circa 30 minuten intrekken. Doe elke chocoladesoort in een aparte kom. Verwarm de slagroom en verdeel deze gelijkmatig over de twee kommen met chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is. Meng de cacao door het pure chocolademengsel. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Los 4 blaadjes op in het warme witte chocolademengsel en drie blaadjes in het warme pure chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel dit door beide chocolademengsels, elk de helft. Roer de geweekte kersen door het witte chocolademengsel. Bekleed een cakevorm (inhoud ca. 1 liter) met plasticfolie en scherp daarin de helft van het bruine mengsel. Schep hierop het witte mengsel en daar weer op de tweede helft van het bruin mengsel. Dek de terrine af met folie en laat hem minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Serveer het dessert in plakken en bestrooi het met de chocoladekrullen of rode besjes