KookJij

Chocolat sunday pie

Een heerlijk chocolat sunday pie recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolat sunday pie te bereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verkruimel de koekjes, hak de noten, smelt de boter en meng alles goed door elkaar. Druk het mengsel in een springvorm en bak het 8-10 minuten in de hete oven. Laat afkoelen. zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereiding
Smelt de boter met de chocolade.
Mix de eidooiers luchtig.
Breng in een pan de melk met de suiker, bloem, maïsmeel, zout en eidooiers al roerend aan de kook. Laat een minuut zachtjes koken, blijf roeren.Roer de chocoladeboter erdoor.
Schep het mengsel in de springvorm en dek af met plastic folie. Laat de taart helemaal afkoelen en zet in de koelkast.
Garneer met slagroom of cacaopoeder of geraspte kokos.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carolina

Carolina zegt:
Ik hou een spreekbeurt over australie dus ik had iets nodig om mee te nemen (eten), maar ik wist niks!! Misschien ga ik deze taart wel meenemen!:)
romy

romy zegt:
Mm het recept was echt heerlijk!!;)
ilse en nanda

ilse en nanda zegt:
lijkt me verrukkelijk...
:)