KookJij

Chocomousse met bier en sinaas

Een heerlijk chocomousse met bier en sinaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocomousse met bier en sinaas te bereiden

Klop de room half op. Verwarm het bier tot tegen het kookpunt en neem van het vuur af. Roer er de chocolade door tot die gesmolten is.


Doe het mengsel bij de room en verdeel over glaasjes. Zet minstens 4 uur in de koelkast.


Pel de sinaasappels en snij ze in partjes. Bak ze kort in een pan met een beetje boter en bestrooi ze met suiker naar smaak. Schenk er een scheutje likeur over en flambeer.


Serveer de chocolademousse met de gebakken sinaasappelpartjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Francisca, hier heb je inderdaad geen extra eiwitten nodig enkel de opgeklopte room is voldoende;):D
Francisca

Francisca zegt:
Ik krijg trek van dit recept!
Maar voordat ik het ga uitproberen, eerst even een vraagje voor alle zekerheid: ik heb nog nooit chocolademousse gemaakt zonder opgeklopte eiwitten, horen die hier niet doorheen?