Recept
« Terug naar recepten
Chocomousse met donker trappistenbier
PT30M
Chocomousse met donker trappistenbier
Een heerlijk chocomousse met donker trappistenbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
traiteur campola
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocomousse met donker trappistenbier te bereiden
Verwarm de trappist tot tegen het kookpunt, doe er al roerend (van het vuur) de chocolade bij en vermeng tot een homogene massa.
Klop de slagroom half op en spatel deze onder de (afkoelende) chocoladebiermassa.
Verdeel de chocomousse in potjes en plaats hem gedurende minimaal 6 uren in de koelkast.
Dien op met een lange vinger (koekje) of met een toefje slagroom en wat chocolade schavelingen (of beiden).
Ook een gekonfijte schil van sinaasappel is hierbij zeer lekker.
Tip: Deze chocomousse bevat geen rauwe eieren en kan bij gevolg niet worden besmet met de salmonella bacterie
Klop de slagroom half op en spatel deze onder de (afkoelende) chocoladebiermassa.
Verdeel de chocomousse in potjes en plaats hem gedurende minimaal 6 uren in de koelkast.
Dien op met een lange vinger (koekje) of met een toefje slagroom en wat chocolade schavelingen (of beiden).
Ook een gekonfijte schil van sinaasappel is hierbij zeer lekker.
Tip: Deze chocomousse bevat geen rauwe eieren en kan bij gevolg niet worden besmet met de salmonella bacterie