Indien geen kasteelbier te vinden is: met elk ander soort donkerbier is dit gerecht te verwezenlijken.
Te grote zwammen of paddenstoelen mogen gescheurd worden.
Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen
PT40M
Kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen
Een heerlijk kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen te bereiden
Kalkoenblokjes even aanbakken in boter samen met de ajuin - in halve ringen gesneden.
Voeg het bouillonblokje toe, naar smaak kruiden met de hierboven vermelde kruiden.
Besmeer de peperkoek met de siroop.
Het bier, rozijnen en peperkoek toevoegen aan het vlees.
Laat op een zacht vuur ± 20min. sudderen.
Als laatste de paddenstoelen toevoegen en voorzichtig eronder roeren.
Laat nog een twintigtal min sudderen .
Ondertussen de aardappelnoedels krokant aanbakken en goed naar smaak kruiden .
Serveer zeer warm.
Voeg het bouillonblokje toe, naar smaak kruiden met de hierboven vermelde kruiden.
Besmeer de peperkoek met de siroop.
Het bier, rozijnen en peperkoek toevoegen aan het vlees.
Laat op een zacht vuur ± 20min. sudderen.
Als laatste de paddenstoelen toevoegen en voorzichtig eronder roeren.
Laat nog een twintigtal min sudderen .
Ondertussen de aardappelnoedels krokant aanbakken en goed naar smaak kruiden .
Serveer zeer warm.