KookJij

Chutney van Pompoen

Een heerlijke chutney als onderdeel van een buffet of rijsttafel. Ook als dip voor kaas, op een stokbroodje, of tussen een tosti. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op!
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chutney van Pompoen te bereiden

Maak de pompoen schoon en snij in blokjes van ong 2 x 2 cm.
Rasp de gember grof. Ontdoe de peper van zaadjes en snij deze klein. Snij de knoflook fijn.
Doe alle ingredienten, behalve de azijn, in de pan en laat dit even trouwen voor een uurtje.
Breng de inhoud rustig aan de kook voor 30 - 40 minuten.
Giet dan rustig de azijn erbij en hou nog even aan de kook tot je de gewenste dikte hebt. (Mocht je de chutney iets fijner van structuur willen, kun je er een paar keer doorheen gaan met de aardappelstamper.)
Vul de potjes met het hete mengsel, sluit goed af en laat omgekeerd afkoelen.
De chutney na openen bewaren in de koelkast, de rest kun je koel en donker bewaren.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Aangezien er behoorlijk wat pompoenen van ons "kostgrondje" geoogst konden worden, ben ik maar eens wat gaan experimenteren.
Met de kruiden moet je spelen, ik hou persoonlijk van wat pit, vandaar ook de hete paprikapoeder en de piri piri. Dus: proeven!
In plaats van de hot Portugal kun je natuurlijk ook kiezen voor de meer traditionele Spaanse peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dit recept is ook erg aan te bevelen! ;-)

Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur)
Dit recept staat ook op mijn receptenpagina.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk, Henk! Mijn man heeft ook een behoorlijke moestuin en soms zijn de oogsten enorm! Wij smullen nu nog van deze chutney van vorig jaar, zo lang kun je het dus bewaren. (eenmaal geopend, dan wel in de koelkast;-)
Groetjes,
Anna.
henk Talsma

henk Talsma zegt:
Anna,
Ik ben net nieuw op de site, het lijk mij een heerlijk recept.
Ik heb een grote moestuin dus altijd op zoek naar inmaakrecepten.
gr. Henk

Anna

Anna zegt:
Staat er ;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Ben benieuwd :);):p
Anna

Anna zegt:
Dank u;) De zoetzure volgt nog, ook zo'n lekkere:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Ik moet toegeven dat een chutney om u tegen te zeggen :);):p