Aangezien er behoorlijk wat pompoenen van ons "kostgrondje" geoogst konden worden, ben ik maar eens wat gaan experimenteren.
Met de kruiden moet je spelen, ik hou persoonlijk van wat pit, vandaar ook de hete paprikapoeder en de piri piri. Dus: proeven!
In plaats van de hot Portugal kun je natuurlijk ook kiezen voor de meer traditionele Spaanse peper.
Recept
« Terug naar recepten
Chutney van Pompoen
PT120M
Chutney van Pompoen
Een heerlijke chutney als onderdeel van een buffet of rijsttafel. Ook als dip voor kaas, op een stokbroodje, of tussen een tosti. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op!
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chutney van Pompoen te bereiden
Maak de pompoen schoon en snij in blokjes van ong 2 x 2 cm.
Rasp de gember grof. Ontdoe de peper van zaadjes en snij deze klein. Snij de knoflook fijn.
Doe alle ingredienten, behalve de azijn, in de pan en laat dit even trouwen voor een uurtje.
Breng de inhoud rustig aan de kook voor 30 - 40 minuten.
Giet dan rustig de azijn erbij en hou nog even aan de kook tot je de gewenste dikte hebt. (Mocht je de chutney iets fijner van structuur willen, kun je er een paar keer doorheen gaan met de aardappelstamper.)
Vul de potjes met het hete mengsel, sluit goed af en laat omgekeerd afkoelen.
De chutney na openen bewaren in de koelkast, de rest kun je koel en donker bewaren.
Rasp de gember grof. Ontdoe de peper van zaadjes en snij deze klein. Snij de knoflook fijn.
Doe alle ingredienten, behalve de azijn, in de pan en laat dit even trouwen voor een uurtje.
Breng de inhoud rustig aan de kook voor 30 - 40 minuten.
Giet dan rustig de azijn erbij en hou nog even aan de kook tot je de gewenste dikte hebt. (Mocht je de chutney iets fijner van structuur willen, kun je er een paar keer doorheen gaan met de aardappelstamper.)
Vul de potjes met het hete mengsel, sluit goed af en laat omgekeerd afkoelen.
De chutney na openen bewaren in de koelkast, de rest kun je koel en donker bewaren.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
henk Talsma zegt:
Ik ben net nieuw op de site, het lijk mij een heerlijk recept.
Ik heb een grote moestuin dus altijd op zoek naar inmaakrecepten.
gr. Henk
Anna Koudys zegt:
Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur)
Dit recept staat ook op mijn receptenpagina.