Recept
« Terug naar recepten
Ciabatta met tomaatjes, Pata Negra ham en kwarteleitjes
PT15M
Ciabatta met tomaatjes, Pata Negra ham en kwarteleitjes
Pata Negra (=zwarte poot) ham uit Spanje is een ware delicatesse en toen ik in de gelegenheid was om die in Spanje te proeven kon ik het niet weerstaan om er wat van mee naar huis te nemen.
Wat ik er hier mee gemaakt heb kun je rangschikken onder de categorie tapas maar ook als amuse is het prima geschikt, en natuurlijk kun je het ook als borrelhapje serveren. Het is maar wat je er zelf van maakt.
Door de ham een beetje te verwarmen krijg je nog meer smaak.
TIP: Als alternatief voor de Pata Negra ham kun je eventueel de Spaanse Serrano ham gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ciabatta met tomaatjes, Pata Negra ham en kwarteleitjes te bereiden
- Tomaatjes in schijfjes snijden, de sneetjes brood ermee beleggen, besprenkelen met olijfolie en een paar minuutjes onder een hete gril leggen.
- Beleg de sneetjes met de pata negra ham en leg ze nog eventjes terug onder de gril.
- Bak intussen de kwarteleitjes, bestrooi met een beetje peper en zout en leg de gebakken kwarteleitjes op de ham.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit tapas gerecht gaat ook uitstekend als amuse of als borrelgerecht.