Recept
« Terug naar recepten
Citroen bavarois
PT30M
Citroen bavarois
Een heerlijk citroen bavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen bavarois te bereiden
Week de gelatine 5 min. in koud water.
Klop 4 eidooiers met de suiker tot een dikke witte crème. Giet er al kloppend het citroensap bij.
Verwarm dit al roerend au bain marie of op een laag vuur tot de crème gaat binden. Los de gelatine erin op. Laat de crème onder af en toe roeren afkoelen tot deze lobbig begint te worden.
Klop de slagroom stijf en spatel deze onder de crème. Schep de crème in coupes of kleine schaaltjes en laat op een koele plaats opstijven in ongeveer 6 uur.
Heerlijk bij warm weer.
Klop 4 eidooiers met de suiker tot een dikke witte crème. Giet er al kloppend het citroensap bij.
Verwarm dit al roerend au bain marie of op een laag vuur tot de crème gaat binden. Los de gelatine erin op. Laat de crème onder af en toe roeren afkoelen tot deze lobbig begint te worden.
Klop de slagroom stijf en spatel deze onder de crème. Schep de crème in coupes of kleine schaaltjes en laat op een koele plaats opstijven in ongeveer 6 uur.
Heerlijk bij warm weer.