Recept
« Terug naar recepten
Citroen cheesecake
PT15M
Citroen cheesecake
Een heerlijk citroen cheesecake recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
M. Berry - Mevrouw Oomen 050212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen cheesecake te bereiden
Bodem:
Doe de koekjes in een plastic zak en rol ze fijn met een deegroller.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker en koekkruimels toe, meng goed.
Doe het mengsel over in de springvorm en druk goed aan op de bodem met achterkant van een lepel.
Cheesecake:
Roer de roomkaas los in een kom.
Klop er de gecondenseerde melk door tot een glad mengsel ontstaat en roer er dan de slagroom door.
Roer de citroenrasp- en sap erdoor en giet het mengsel over de koekjesbodem.
Strijk de bovenkant glad en laat de cheesecake in de koelkast opstijven.
Het liefst een hele nacht.
Ga met een mes langs de rand van de springvorm om de cheescake los te maken en zet de taart op een schaal.
Garneer met fruit en bestuif met poedersuiker.
Doe de koekjes in een plastic zak en rol ze fijn met een deegroller.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker en koekkruimels toe, meng goed.
Doe het mengsel over in de springvorm en druk goed aan op de bodem met achterkant van een lepel.
Cheesecake:
Roer de roomkaas los in een kom.
Klop er de gecondenseerde melk door tot een glad mengsel ontstaat en roer er dan de slagroom door.
Roer de citroenrasp- en sap erdoor en giet het mengsel over de koekjesbodem.
Strijk de bovenkant glad en laat de cheesecake in de koelkast opstijven.
Het liefst een hele nacht.
Ga met een mes langs de rand van de springvorm om de cheescake los te maken en zet de taart op een schaal.
Garneer met fruit en bestuif met poedersuiker.