Recept
« Terug naar recepten
Citroen-mandarijnentaartjes
PT45M
Citroen-mandarijnentaartjes
Een heerlijk citroen-mandarijnentaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen-mandarijnentaartjes te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden C. 1 bakblik bekleden met bakpapier. De citroen wassen met heet water en afdrogen, de schil fijn raspen en het sap uitpersen. De eierdooiers en de suiker tot een dikke creme kloppen, wat citroensap en citroenrasp erdoor mengen. De eiwitten met een snufje zout stijfkloppen en geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Het geklopte eiwit op de creme scheppen. De bloem en maïzena over het eiwit zeven, alles voorzichtig mengen. Voor elk taartje ongeveer 1 eetlepel beslag op het bakblik doen en er gelijkmatig niet te dunne cirkels van vormen. De taartjes op een rooster midden in de oven ongeveer 12 minuten bakken. Omkeren op een rooster, bakpapier verwijderen en de taartjes laten afkoelen. Voor het serveren de slagroom met 1 zakje vanillesuiker, wat citroensap en citroenrasp stijfkloppen. De mandarijne goed laten uitlekken. De taartjes garneren met de mandarijnen en de slagroom