Recept
« Terug naar recepten
Citroenblini met ricotta en frambozen
PT30M
Citroenblini met ricotta en frambozen
Een heerlijk citroenblini met ricotta en frambozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Paul Gayler.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenblini met ricotta en frambozen te bereiden
Maak intussen de saus. Pureer de frambozen in een foodprocessor of blender, wrijf de puree door een fijne zeef en breng de saus op smaak met citroensap en poedersuiker. Boen de citroen met heet water goed schoon en rasp de schil.
Bereiding:
Roer suiker en citroenrasp voor de blinis door elkaar om de etherische oliën van de citroenschil vrij te laten komen. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en roer er de citroensuiker door.
Klop in een andere kom boter, melk en eierdooiers door elkaar en roer er daarna het bloemmengsel door zodat een glad beslag ontstaat. Klop de eiwitten met een mespunt zout en suiker tot ze stijve pieken vormen en spatel ze door het beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
Verhit de olijfolie op een lage hittebron in een koekenpan met een dikke bodem of gebruik een speciale blinipan. Schep voor iedere blini twee eetlepels van het beslag in de pan, zodat ze een doorsnee van ca. 10 cm krijgen. Bak de blini ongeveer 2 minuten tot de bovenkant luchtbellen vertoont, keer ze om en bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm terwijl de overige blini worden gebakken. Er zijn er acht nodig.
Serveren:
Verdeel de ricotta zorgvuldig over vier blinis en leg er daarna de frambozen op. Bedek ze met de vier resterende blini en zet ze op borden. Bestrooi ze met poedersuiker, schep er de frambozensaus omheen en garneer ze met blaadjes munt. Lekker met een bolletje vanille-ijs als dessert, maar ook als brunchgerecht.
Bereiding:
Roer suiker en citroenrasp voor de blinis door elkaar om de etherische oliën van de citroenschil vrij te laten komen. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en roer er de citroensuiker door.
Klop in een andere kom boter, melk en eierdooiers door elkaar en roer er daarna het bloemmengsel door zodat een glad beslag ontstaat. Klop de eiwitten met een mespunt zout en suiker tot ze stijve pieken vormen en spatel ze door het beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
Verhit de olijfolie op een lage hittebron in een koekenpan met een dikke bodem of gebruik een speciale blinipan. Schep voor iedere blini twee eetlepels van het beslag in de pan, zodat ze een doorsnee van ca. 10 cm krijgen. Bak de blini ongeveer 2 minuten tot de bovenkant luchtbellen vertoont, keer ze om en bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm terwijl de overige blini worden gebakken. Er zijn er acht nodig.
Serveren:
Verdeel de ricotta zorgvuldig over vier blinis en leg er daarna de frambozen op. Bedek ze met de vier resterende blini en zet ze op borden. Bestrooi ze met poedersuiker, schep er de frambozensaus omheen en garneer ze met blaadjes munt. Lekker met een bolletje vanille-ijs als dessert, maar ook als brunchgerecht.