Geef hierbij een groene salade. Goed voor een lunch hapje,
of als vleesgerecht bij een hoofdgerecht of als snack (bv op een geroosterde boterham met mayo)
NOOT: in plaats van Panko kruim kun je ook fijngemaakte havermout gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Citroenkip met kaaskorstje
PT85M
Citroenkip met kaaskorstje
Een heerlijk citroenkip met kaaskorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenkip met kaaskorstje te bereiden
1).Snijd de kippenborsten overlangs in en klap ze open.
Leg de opengesneden kippenborsten tussen 2 stukken plastic folie en sla ze dan met de onderkant van een steelpannetje plat tot een dikte van hooguit 1 cm.
2).Leg de platgeslagen borsten op een ovenblad en bedruppel ze van beide kanten met het citroensap (1 eetlepel per borst) en laat dat even intrekken (kwartiertje).
3).Maak een mengsel van het broodkruim, de geraspte kaas en de zeste.
4).Klop 1 eetlepel citroensap door de eieren.
5).Haal de borsten één voor één door de eierstruif en dan door de brood-kaas-zeste mélange. Bepeper en bezout ze dan en leg ze even te drogen (kwartiertje).
6).Neem een grote anti aanbakpan en verhit daarin een paar eetlepels roomboter en bak de kippenborsten met twee tegelijk aan beide zijden bruin en krokant (zo'n 3 à 4 minuten per kant ongeveer, dat kan varieren!!!).
Leg de opengesneden kippenborsten tussen 2 stukken plastic folie en sla ze dan met de onderkant van een steelpannetje plat tot een dikte van hooguit 1 cm.
2).Leg de platgeslagen borsten op een ovenblad en bedruppel ze van beide kanten met het citroensap (1 eetlepel per borst) en laat dat even intrekken (kwartiertje).
3).Maak een mengsel van het broodkruim, de geraspte kaas en de zeste.
4).Klop 1 eetlepel citroensap door de eieren.
5).Haal de borsten één voor één door de eierstruif en dan door de brood-kaas-zeste mélange. Bepeper en bezout ze dan en leg ze even te drogen (kwartiertje).
6).Neem een grote anti aanbakpan en verhit daarin een paar eetlepels roomboter en bak de kippenborsten met twee tegelijk aan beide zijden bruin en krokant (zo'n 3 à 4 minuten per kant ongeveer, dat kan varieren!!!).