Recept
« Terug naar recepten
Citroenrijst uit Haarlem
PT35M
Citroenrijst uit Haarlem
Een heerlijk citroenrijst uit haarlem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C.S.W.Drijber en M.Holdert-Heil (Wilbrink Telegraaf dd 20140731)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenrijst uit Haarlem te bereiden
1).Zet de rijst op met het water en de geelwortel en breng aan de kook op hoog vuur.
2).Vuur lager zetten en deksel op de pan doen. Nu nog 12 minuten laten pruttelen.
3).Ondertussen de kokosrasp in de kokosmelk roeren en apart zetten.
4).Noten en currypasta en mosterdzaadjes en lombok in de geklaarde boter in een anti-aanbakpannetje aanfruiten tot de mosterdzaadjes gaan "ploffen".
5).Dit mosterdzaadjesmengsel door de rijst roeren evenals de kokosmelk + rasp samen met het sap van 1 citroen.
6)Nu het geheel in de oven doen gedurende nog eens minstens 7 minuten. Het vocht dient geheel te zijn opgenomen.
7).De rijst met 2 vorken loswoelen en uitserveren met schijfjes citroen.
2).Vuur lager zetten en deksel op de pan doen. Nu nog 12 minuten laten pruttelen.
3).Ondertussen de kokosrasp in de kokosmelk roeren en apart zetten.
4).Noten en currypasta en mosterdzaadjes en lombok in de geklaarde boter in een anti-aanbakpannetje aanfruiten tot de mosterdzaadjes gaan "ploffen".
5).Dit mosterdzaadjesmengsel door de rijst roeren evenals de kokosmelk + rasp samen met het sap van 1 citroen.
6)Nu het geheel in de oven doen gedurende nog eens minstens 7 minuten. Het vocht dient geheel te zijn opgenomen.
7).De rijst met 2 vorken loswoelen en uitserveren met schijfjes citroen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer bij gegrilde kip of lamsvlees of vis.