KookJij

Citroenrijst uit Haarlem

Een heerlijk citroenrijst uit haarlem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: C.S.W.Drijber en M.Holdert-Heil (Wilbrink Telegraaf dd 20140731)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenrijst uit Haarlem te bereiden

1).Zet de rijst op met het water en de geelwortel en breng aan de kook op hoog vuur.
2).Vuur lager zetten en deksel op de pan doen. Nu nog 12 minuten laten pruttelen.
3).Ondertussen de kokosrasp in de kokosmelk roeren en apart zetten.
4).Noten en currypasta en mosterdzaadjes en lombok in de geklaarde boter in een anti-aanbakpannetje aanfruiten tot de mosterdzaadjes gaan "ploffen".
5).Dit mosterdzaadjesmengsel door de rijst roeren evenals de kokosmelk + rasp samen met het sap van 1 citroen.
6)Nu het geheel in de oven doen gedurende nog eens minstens 7 minuten. Het vocht dient geheel te zijn opgenomen.
7).De rijst met 2 vorken loswoelen en uitserveren met schijfjes citroen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer bij gegrilde kip of lamsvlees of vis.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst