Als dessert met een zoete wijn
Bij de koffie of high tea.
Als een zoet-zuur tussendoortje
Recept
« Terug naar recepten
Citroentaart
PT150M
Citroentaart
Heerlijk als gebak bij de koffie of als dessert met een zoete witte wijn.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ron van der Kuil (Perswijn Mei2012)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroentaart te bereiden
1).Kneed alle ingredienten voor het deeg goed door.
Verpak het deeg in folie en leg minimaal 1 uur in de ijskast.
2).Bekleed hier mee een springvorm van 30 cm. Leg een stuk alu folie op het deeg en een laagje bakbonen daar weer op. Bak de bodem 10 minuten blind, verwijder alu-folie en bakbonen en bak verder gedurende 10 minuten (of ietsje langer).
3).Kluts de eidooiers met de suiker en doe daardoor de citroenrasp en het sap.
4).Vervolgens gaat de crême fraiche erdoor.
5).De oven wordt nu gezet op 125 - 130 graden Celsius.
6).De dik vloeibare vulling wordt in de taartvorm gegoten en de taart gaat weer de oven in gedurende 30 minuten.
7).Dan mag de taart er uit om af te koelen en de vulling te laten opstijven.
8).Vlak voor het opdienen strooien we suiker over de taart en laten dat bruin carameliseren met de brander.
Verpak het deeg in folie en leg minimaal 1 uur in de ijskast.
2).Bekleed hier mee een springvorm van 30 cm. Leg een stuk alu folie op het deeg en een laagje bakbonen daar weer op. Bak de bodem 10 minuten blind, verwijder alu-folie en bakbonen en bak verder gedurende 10 minuten (of ietsje langer).
3).Kluts de eidooiers met de suiker en doe daardoor de citroenrasp en het sap.
4).Vervolgens gaat de crême fraiche erdoor.
5).De oven wordt nu gezet op 125 - 130 graden Celsius.
6).De dik vloeibare vulling wordt in de taartvorm gegoten en de taart gaat weer de oven in gedurende 30 minuten.
7).Dan mag de taart er uit om af te koelen en de vulling te laten opstijven.
8).Vlak voor het opdienen strooien we suiker over de taart en laten dat bruin carameliseren met de brander.