1).Gebruik als onderdeel van een maaltijd.
2).Gebruik als snack, tussendoortje.
3).Gebruik als voorafje met een schaaltje olie en knapperig brood.
*******************************************
NOOT: Je kunt er zwarte ontpitte olijven bij geven.
Je kunt overwegen om door de salade heel dun gesneden venkel toe te voegen.
Recept
« Terug naar recepten
Citrus Salade
PT270M
Citrus Salade
Een heerlijk citrus salade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citrus Salade te bereiden
1).Al het citrus fruit zodanig schillen, dat alle vliezen aan de buitenkant zijn verwijderd. Al het wit aan het fruit is dan dus verwijderd. (dat is immers bitter)
2).Snij het citrus fruit in dunne schijven van minder dan 1/2 cm dik en gebruik het vrijkomend sap als onderdeel van de dressing.
3).Hussel de schijven citrusfruit, rode ui en prei voorzichtig door elkaar en zet apart.
4).Klop een dressing van het vrijgekomen sap, de olie, peper en zout naar smaak en roer tot het zout is opgelost. Giet dit over de citrus massa.
5).Roer vervolgens de gesnipperde munt en koreander door de sla en zet weg in de koeling.
6).Roer de sla een paar maal goed om en zet weg in de koeling. Na een uur of 4 zijn de smaken goed versmolten.
2).Snij het citrus fruit in dunne schijven van minder dan 1/2 cm dik en gebruik het vrijkomend sap als onderdeel van de dressing.
3).Hussel de schijven citrusfruit, rode ui en prei voorzichtig door elkaar en zet apart.
4).Klop een dressing van het vrijgekomen sap, de olie, peper en zout naar smaak en roer tot het zout is opgelost. Giet dit over de citrus massa.
5).Roer vervolgens de gesnipperde munt en koreander door de sla en zet weg in de koeling.
6).Roer de sla een paar maal goed om en zet weg in de koeling. Na een uur of 4 zijn de smaken goed versmolten.