KookJij

Citruscakes

Een heerlijk citruscakes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citruscakes te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Pers het sap uit van de halve pompelmoes.
2. Meng in een grote kom de boter en de suiker. Voeg er het amandelpoeder en de eieren aan toe en daarna de vruchtensappen en de citroenschil.
3. Meng in een andere het maïszetmeel met de gist. Doe er geleidelijk aan het beslag bij en roer stevig.
4. Beboter de cakevormpjes en bestuif ze lichtjes met de bloem. Vul de vormpjes voor twee derde met het beslag en zet 40 minuten in de oven.
5. Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in de koelkast tot het moment van serveren. Leg op elk cakeje een stukje gekonfijte citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik vind dit recept een positieve reactie waard. Zij lijken mij heerlijk.
Groetjes Roza.