Dit receptje kan ook worden gebruikt bij een (vet) vleesgerecht,
zoals bv.bij speklapjes,varkenskarbonades of -koteletten
Recept
« Terug naar recepten
Citrusfruithapje met Steranijs
PT90M
Citrusfruithapje met Steranijs
Een heerlijk citrusfruithapje met steranijs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citrusfruithapje met Steranijs te bereiden
*Citrusfruit zodanig schillen dat het vruchtvlees bloot komt te liggen en het vruchtvlees dus gemakkelijk weg gesneden kan worden tussen de vliezen uit.Doe dit boven een kom en vang het weglekkende sap op.
*Vul het sap aan tot 150 cc met sinaasappelsap
*Doe het sap met de honing en de stukjes steranijs in een
pannetje en kook in tot ± de helft en verwijder dan de steranijs.
*Laat het sap vervolgens ijskoud worden in de koelkast met de stukjes citrusfruit.
*Bestrooi bij opdienen evt.met gehakte blaadjes koriander
of basilicum.
*Vul het sap aan tot 150 cc met sinaasappelsap
*Doe het sap met de honing en de stukjes steranijs in een
pannetje en kook in tot ± de helft en verwijder dan de steranijs.
*Laat het sap vervolgens ijskoud worden in de koelkast met de stukjes citrusfruit.
*Bestrooi bij opdienen evt.met gehakte blaadjes koriander
of basilicum.