KookJij

Citrusfruithapje met Steranijs

Een heerlijk citrusfruithapje met steranijs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citrusfruithapje met Steranijs te bereiden

*Citrusfruit zodanig schillen dat het vruchtvlees bloot komt te liggen en het vruchtvlees dus gemakkelijk weg gesneden kan worden tussen de vliezen uit.Doe dit boven een kom en vang het weglekkende sap op.
*Vul het sap aan tot 150 cc met sinaasappelsap
*Doe het sap met de honing en de stukjes steranijs in een
pannetje en kook in tot ± de helft en verwijder dan de steranijs.
*Laat het sap vervolgens ijskoud worden in de koelkast met de stukjes citrusfruit.
*Bestrooi bij opdienen evt.met gehakte blaadjes koriander
of basilicum.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit receptje kan ook worden gebruikt bij een (vet) vleesgerecht,
zoals bv.bij speklapjes,varkenskarbonades of -koteletten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst