KookJij

Clafoutis Klassiek (met Kersen)

Een heerlijk clafoutis klassiek (met kersen) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis Klassiek (met Kersen) te bereiden

*De oven aanzetten en op 180 graden Celsius instellen
*Klop de eieren schuimig en wittig op met de kristalsuiker en blijf kloppen tot de suiker is opgelost.
*Dan de bloem door de eieren werken en zorgen dat er geen klontjes ontstaan.Tegelijkertijd het zout er door werken.Nu de room en de melk er door roeren en een mooi homogeen beslag maken
*Er gaat eerst een scheut beslag in de ingevette ovenschaal,zo,dat de bodem is bedekt met ± 1 cm dikke
laag beslag.Dat zetten we nu in de oven totdat het beslag begint te stollen.De schaal uit de oven halen en laten afkoelen.
*De taart heeft nu een bodem waarop het fruit gelegd kan worden.Toevallig is de klassieke clafoutis,uit de omgeving van Limousin met zoete zwarte kersen bereid.Maar uiteraard kan ander fruit gebruikt worden of een mixture van zoete vruchtensoorten.Doe niet meer dan 300 gram fruit in de clafoutis.
*Als het fruit is geplaatst dan de rest van het beslag in de ovenschaal gieten.
*Zet dit nu in de oven van 180 graden celsius gedurende
45 minuten en haal het er dan uit.
*Laat afkoelen en gebruik de rest van het fruit om op de taart te leggen
*Vlak voor het uitserveren de poedersuiker er over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst