Je kunt het warm eten of koud eten.
Een bolletje vanille ijs er bij is natuurlijk niet verkeerd.
Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met Appels
PT75M
Clafoutis met Appels
Een heerlijk clafoutis met appels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis met Appels te bereiden
1).De applesschijfjes in de boter bruin aanfruiten en vervolgens de bruine suiker toevoegen en door laten bakken tot de suiker is gesmolten. Dan hebben we dus gecarameliseerde appels.
2).Stort de enigszins afgekoelde gecarameliseerde appels in de ingevette ovenschotel en strooi hierover wat kaneelpoeder.
3).Maak nu een beslag van de rest van de ingrdienten en giet dat over de appels.
4).Bak 45 minuten in de oven.
2).Stort de enigszins afgekoelde gecarameliseerde appels in de ingevette ovenschotel en strooi hierover wat kaneelpoeder.
3).Maak nu een beslag van de rest van de ingrdienten en giet dat over de appels.
4).Bak 45 minuten in de oven.
e.roelofsen zegt: