Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met appeltjes en speculaas
PT30M
Clafoutis met appeltjes en speculaas
Een heerlijk clafoutis met appeltjes en speculaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
annedebognies.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis met appeltjes en speculaas te bereiden
Schil de appelen en snij in stukjes.
Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.
Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.
Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.
Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.
Giet er de rest van het mengsel over.
Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.
Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.
Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.
Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.
Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.
Giet er de rest van het mengsel over.
Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.
lotte1 zegt: