KookJij

Clafoutis met pruimen

Clafoutis met pruimen een variatie op de klassieke clafoutis met kersen een nagerecht uit de Franse keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis met pruimen te bereiden

  1. Schep in een middelgrote schaal de pruimenpartjes om met 1 eetlepel suiker.
  2. Klop in een ander kom de hele eieren, de eiwitten en de resterende suiker door elkaar. Klop er geleidelijk de bloem, melk, zure room, yoghurt, het vanille extract en sinaasappelraspel door.
  3. Schik de pruimenpartjes in de vorm/schaal en schenk het beslag er voorzichtig overheen.
  4. Bak de clafoutis 40 min. of tot hij net gestold is.
  5. Bestuif hem met de poedersuiker en serveer warm.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Ik ben niet zo'n bakster maar ik kreeg heel veel pruimen dus je moet wat. Ik had bijna alle ingrediënten in huis en een gedeelte geïmproviseerd. Bulgaarse yoghurt werd hangop, vanille extract werd vanillesuiker en sinaasappelrasp heb ik eruit gelaten bij gebrek aan sinaasappel :-) maar de smaak was er niet minder om.

Clafoutis is een Frans dessert met kersen, maar in dit geval worden er verse pruimen gebruikt en deze vormen met een beslag van yoghurt een overheerlijke pruimentaart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hoi, dat weet ik wel maar het lukt mij nooit. Ik krijg altijd te zien - Recept wijzigen - daaronder staat dan Geen toegang dus ik doe het dan maar zo en het lukt altijd. ;):p:D Groetjes Gerda :p:p:p:p:p
Anna

Anna zegt:
Haha, je was me net voor;):D
slaatje

slaatje zegt:
Beste Anna, wil jij het volgende nog even bij opmerkingen plaatsen.

Clafoutis is een Frans dessert met kersen, maar in dit geval worden er verse pruimen gebruikt en deze vormen met een beslag van yoghurt een overheerlijke pruimentaart. Dank je wel Groetjes Gerda :p:p:p:p