Ik ben niet zo'n bakster maar ik kreeg heel veel pruimen dus je moet wat. Ik had bijna alle ingrediënten in huis en een gedeelte geïmproviseerd. Bulgaarse yoghurt werd hangop, vanille extract werd vanillesuiker en sinaasappelrasp heb ik eruit gelaten bij gebrek aan sinaasappel :-) maar de smaak was er niet minder om.
Clafoutis is een Frans dessert met kersen, maar in dit geval worden er verse pruimen gebruikt en deze vormen met een beslag van yoghurt een overheerlijke pruimentaart.
Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met pruimen
PT45M
Clafoutis met pruimen
Clafoutis met pruimen een variatie op de klassieke clafoutis met kersen een nagerecht uit de Franse keuken.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
allrecipes.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis met pruimen te bereiden
- Schep in een middelgrote schaal de pruimenpartjes om met 1 eetlepel suiker.
- Klop in een ander kom de hele eieren, de eiwitten en de resterende suiker door elkaar. Klop er geleidelijk de bloem, melk, zure room, yoghurt, het vanille extract en sinaasappelraspel door.
- Schik de pruimenpartjes in de vorm/schaal en schenk het beslag er voorzichtig overheen.
- Bak de clafoutis 40 min. of tot hij net gestold is.
- Bestuif hem met de poedersuiker en serveer warm.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Clafoutis is een Frans dessert met kersen, maar in dit geval worden er verse pruimen gebruikt en deze vormen met een beslag van yoghurt een overheerlijke pruimentaart. Dank je wel Groetjes Gerda :p:p:p:p
slaatje zegt: