KookJij

Clafoutis met zeevruchten

Een heerlijk clafoutis met zeevruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis met zeevruchten te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Klop de eieren los. Doe er de bloem bij. Klop stevig op. Doe er de room en de melk bij. Klop het eimengsel goed glad. Kruid met peper en zout.
3. Voeg er de (lichtjes ontdooide) zeevruchten en de knoflook aan toe.
4. Verdeel over vier ondiepe ovenschaaltjes. Zet 25 minuten in het midden van de oven.
5. Lekker met warme toast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rita de graaf

Rita de graaf zegt:
Heb veel kook ervaring. Heb dit recept klaargemaakt. Resultaat was waardeloos. Precies gedaan wat in het recept stond. Het werd een natte soep. Jammer van de hoge verwachting van mijn man en kinderen.
franeke

franeke zegt:
HEB JE RECEPTJE DEZE WEEK KLAAR GEMAAKT EN HET WAS LEKKER.....maar mijn uitzicht vond ik nogal papperig, is dat normaal of is het eigenlijk de bedoeling dat de clafoutis één geheel vormt met de zeevruchten ? :o de verhouding bloem en vloeistof kloppen toch hé?
graag een antwoordje als het kan? want ik wil dit receptje zeker nog maken !
;)franeke
svanhal

svanhal zegt:
Vanavond met vrienden eten...Als het smaakt zoals het eruit ziet, is succes verzekerd.