Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis van kersen
PT70M
Clafoutis van kersen
Een heerlijk clafoutis van kersen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Flair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis van kersen te bereiden
Meng de basterdsuiker met de eieren tot een glad mengsel. Voeg de bloem en het zout toe. Roer er dan de boter en de melk door. Beboter een ronde taartvorm en bestrooi hem met het paneermeel. Leg de kersen hierin (hou er een paar apart voor de garnering) en overgiet met het beslag. Zet 50 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Controleer met een houten prikker of de clafoutis gaar is (er mag geen vochtig beslag meer aan plakken).
robert zegt: