Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis
PT45M
Clafoutis
Een heerlijk clafoutis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Vanderzaken
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis te bereiden
VOORBEREIDEN:
Was de kersen en laat ze in een zeef uit lekken.
Ontpit de kersen.
Besprenkel de kersen met Kirsch (indien gewenst).
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, zet een gasoven op stand 3-1/2.
Vet de vorm in.
Klop - in een kom - de eieren samen met de suiker schuimig (gebruik een garde, een keukenmachine of mixer).
Klop de bloem door het suiker en ei-mengsel.
Doe de melk en het zout er bij en klop door tot er een glad beslag ontstaan is.
Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm: Net genoeg om de bodem mee te bedekken - circa 1/2 centimeter, draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.
Zet de vorm (circa 5 minuten) in de oven tot het beslag gestold is - de oven hoeft hiervoor nog niet op temperatuur te zijn.
Gebruik pannenlappen, haal de vorm met het gestolde beslag uit de oven en verdeel de kersen over het gestolde beslag.
Giet de rest van het beslag over de kersen en bak de clafoutis, als de oven op temperatuur is, in het midden van de oven in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin (een mes dat er midden in gestoken wordt moet er schoon uit komen, bak zo nodig wat langer).
Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker.
Was de kersen en laat ze in een zeef uit lekken.
Ontpit de kersen.
Besprenkel de kersen met Kirsch (indien gewenst).
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, zet een gasoven op stand 3-1/2.
Vet de vorm in.
Klop - in een kom - de eieren samen met de suiker schuimig (gebruik een garde, een keukenmachine of mixer).
Klop de bloem door het suiker en ei-mengsel.
Doe de melk en het zout er bij en klop door tot er een glad beslag ontstaan is.
Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm: Net genoeg om de bodem mee te bedekken - circa 1/2 centimeter, draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.
Zet de vorm (circa 5 minuten) in de oven tot het beslag gestold is - de oven hoeft hiervoor nog niet op temperatuur te zijn.
Gebruik pannenlappen, haal de vorm met het gestolde beslag uit de oven en verdeel de kersen over het gestolde beslag.
Giet de rest van het beslag over de kersen en bak de clafoutis, als de oven op temperatuur is, in het midden van de oven in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin (een mes dat er midden in gestoken wordt moet er schoon uit komen, bak zo nodig wat langer).
Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Harry Vanderzaken)
Altijd heel erg lekker nagerecht.