KookJij

Clementinemarmelade

Een heerlijk clementinemarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: jamboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clementinemarmelade te bereiden

Clementines en citroen schoonboenen.Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden.
Bereidingswijze
In steelpan schilreepjes in 100ml water 5 min. zachtjes laten koken. Indien nodig extra water toevoegen. Clementines pellen, horizonraal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen.
Mengsel aan de kook brengen en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van de marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in potten schenken.Direct afsluiten en potten marmelade laten afkoelen. Als de marmelade koud is de potten aan de buitenkant schoonmaken. Je morst altijd wel iets. Ik zet ze dan nog een weekje in de ijskast. Heerlijke marmelade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jos

Jos zegt:
Misschien een tip: Zet na het afsluiten van de potten, deze 10 minuten op zijn kop op een vochtige doek, dit zorgt ervoor dat de stukjes ingredienten niet naar de bodem zakken. Zet dan weer gewoon neer en verder laten afkoelen.