Recept
« Terug naar recepten
Clementinemarmelade
PT60M
Clementinemarmelade
Een heerlijk clementinemarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jamboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clementinemarmelade te bereiden
Clementines en citroen schoonboenen.Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden.
Bereidingswijze
In steelpan schilreepjes in 100ml water 5 min. zachtjes laten koken. Indien nodig extra water toevoegen. Clementines pellen, horizonraal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen.
Mengsel aan de kook brengen en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van de marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in potten schenken.Direct afsluiten en potten marmelade laten afkoelen. Als de marmelade koud is de potten aan de buitenkant schoonmaken. Je morst altijd wel iets. Ik zet ze dan nog een weekje in de ijskast. Heerlijke marmelade
Bereidingswijze
In steelpan schilreepjes in 100ml water 5 min. zachtjes laten koken. Indien nodig extra water toevoegen. Clementines pellen, horizonraal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen.
Mengsel aan de kook brengen en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van de marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in potten schenken.Direct afsluiten en potten marmelade laten afkoelen. Als de marmelade koud is de potten aan de buitenkant schoonmaken. Je morst altijd wel iets. Ik zet ze dan nog een weekje in de ijskast. Heerlijke marmelade
Jos zegt: