Dit is echt een recept voor mij, met 'onverwachte' smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Coca met rozemarijn-tijmijs
PT60M
Coca met rozemarijn-tijmijs
Een heerlijk coca met rozemarijn-tijmijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Coca met rozemarijn-tijmijs te bereiden
Coca:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de boter in blokjes en verdeel over de uitgerolde lap bladerdeeg.
Leg de andere uitgerolde lap bladerdeeg erop, rol het deeg uit tot een vierkant en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het eigeel los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met wat suiker.
Prik het deeg met een vork overal in.
Hak de amandelen grof en strooi ze over het deeg. Bestrooi nogmaals met suiker en bak de coca in de oven in ± l0 minuten goudbruin.
Rozemarijn-thijmijs:
Ris de kruiden van de takjes en snijd ze heel fijn. Verwarm de melk met 2 dl room in een steelpan op laag vuur.
Voeg de fijn gesneden kruiden toe, zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten trekken.
Laat de kruidige melk verder afkoelen.
Klop de eidooiers met de suiker romig.
Voeg beetje bij beetje de kruidige melk toe en klop het mengsel romig en schuimig.
Klop de rest van de room bijna stijf en schep door het melkmengsel.
Bereid het ijs in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing of doe het mengsel in een afsluitbaar plastic diepvriesbakje.
Zet in de vriezer; roer iedere 30 minuten de ijskristallen goed los tot het ijs een stevige structuur heeft.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de boter in blokjes en verdeel over de uitgerolde lap bladerdeeg.
Leg de andere uitgerolde lap bladerdeeg erop, rol het deeg uit tot een vierkant en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het eigeel los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met wat suiker.
Prik het deeg met een vork overal in.
Hak de amandelen grof en strooi ze over het deeg. Bestrooi nogmaals met suiker en bak de coca in de oven in ± l0 minuten goudbruin.
Rozemarijn-thijmijs:
Ris de kruiden van de takjes en snijd ze heel fijn. Verwarm de melk met 2 dl room in een steelpan op laag vuur.
Voeg de fijn gesneden kruiden toe, zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten trekken.
Laat de kruidige melk verder afkoelen.
Klop de eidooiers met de suiker romig.
Voeg beetje bij beetje de kruidige melk toe en klop het mengsel romig en schuimig.
Klop de rest van de room bijna stijf en schep door het melkmengsel.
Bereid het ijs in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing of doe het mengsel in een afsluitbaar plastic diepvriesbakje.
Zet in de vriezer; roer iedere 30 minuten de ijskristallen goed los tot het ijs een stevige structuur heeft.
slaatje zegt: